Gyakran Ismételt Kérdések

Honlapja elindításának alapja a megfelelő domain név megválasztása volt? 

A domainnév magyar jelentése tartománynév, mely tulajdonképpen egy egyedi számítógép nevét különbözteti meg a többitől az interneten. Domainnevet azért használunk mert könnyebb megjegyezni, mint a számítógépek IP-címét. Közérthetőbben ha az internetet egy nagy virtuális könyvtárnak képzeljük el, akkor az IP-cím a könyvtári jelzőszámnak, míg a domain név a könyv címének felel meg.A domainnevek végén található rövidítés egyfajta besorolást mutat meg. A domaineket végződésük alapján alapvetően két nagy csoportba oszthatjuk: nemzetközi fődomainek és nemzeti domainek. Regisztráció szempontjából szintén kétféleképpen lehet csoportosítani a domainvégződéseket: hazai domain nevek és nemzetközi domain nevek.

Egyetlen hagyományos újságot vagy folyóiratot sem tudunk úgy kinyitni, hogy valamelyik hirdetés alján ne szerepelne egy-egy doman név, ahol az adott reklámmal kapcsolatban további információkat találunk. Egy-egy új cég alapításakor vagy már működő cég internetes marketing kampányának kialakításakor gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen domain név szolgálja leginkább a vállalkozás érdekeit? Legfontosabb választási szempont a könnyen megjegyezhetőség a fogyasztók (leendő látogatók) számára. Amennyiben például egy cég a Nagy Antenna Kft. nevet viseli és tevékenysége az antennák javítása, akkor felmerül a kérdés, hogy a nagyantenna.hu vagy az antennajavítas.eu közül melyik a megfelelőbb? Az első választásával a céget tudjuk reklámozni, viszont az antennajavító profil a háttérbe kerül. Ha tiszta profilú a cég akkor jobb választás az utóbbi. Az antennajavitas.eu választásakor az ügyfél emlékezetében egy honlaphoz fogja kötni az adott tevékenységet és nagy valószínűséggel egy ismerőseinek történő ajánlása során a tevékenységről hamarabb fog eszébe jutni a weboldal címe. Egy 2004-es tanulmány szerint a 11 karakterből álló webcímeket 50%-kal kevesebben gépelik be, mint egy 6 karakteres domain nevet. Nagyon rövid - ügyfelek által kevésbé ismert – mozaikszavak választása sem vezet feltétlenül a sikerhez. 


Honlapja optimalizálva van?

A SEO magyarul keresőoptimalizálást jelent, azaz segíti vagy épp hátráltatja a Google találati oldalon való megjelenést. Ha a keresőben hátra kerül, nehezebben jutnak el  a vevők, így mindenképpen érdemes ezzel foglalkozni. A domain név is a segítségre lehet: ha a fő domain névben szerepelnek olyan szavak, amik a főoldalon is megtalálhatók, máris előnyben részesül. Így, ha több domain neve van, az legyen a fő (a többi az átirányított), amiben megtalálhatóak az oldaladhoz tartozó kulcsszavak. Ne regisztráljon be fő domainként kötőjeles vagy akár ékezetes domain nevet, inkább válassza a biztos és egyszerűbb megoldást. Az igazi kérdés: hogyan válasszunk helyesen a rengeteg kecsegtető ajánlatot kínáló szolgáltatók közül? 

Vannak olyan szolgáltatások,amelyek tényleg ingyen biztosítanak aldomaineket vagy alkönyvtárakat és sokszor domainként kínálják azokat, de ezek nem domain nevek, csak megtévesztések. Az aldomain, nem önálló domain név. Pl.: http://honlapocska.gportal.hu. Nem javasoljuk ezeket a szolgáltatásokat vállalkozásoknak és olyan magánszemélyeknek akik nem csak hobbi szinten szeretnének weboldalt. Ingyenes honlappal és tárhellyel nehezen lehet vevőket szerezni. 


Komolyan gondoljuk?

Vannak olyan cégek akik felteszik a kérdést. Ön mit gondol arról a cégről, akinek annyi pénze sincs, hogy domain nevet és tárhelyet vásároljon magának? Nos nem mondhatjuk egy vállalkozónak, hogy a valami.webnode,-mozello, -hupont,-gportal,-8x,-uweb,-ucoz, -mlap,freewb,-sokodal,-lapunk,-iwk,-ewk,-shp, stb másodlagos domaint használónak, hogy nem minőségi szolgáltatása vagy terméke van. Mi nem nézzük le Őket. Ezek a weboldal szerkesztő cégek, oldalak nem igényelnek sok informatikai ismereteket, ha tudja valaki használni a Facebookot, akkor Ő már egy haladó felhasználó. Mi mindenkit komolynak tekintünk!

De kik vagyunk?

Miért van nekünk mozello honlapunk? Néhány perc alatt elkészíthettük saját honlapunkat, amit egy átlagos webfejlesztő 3 hét alatt készítene  és minimum 300.000  forintot kérne el érte. Honlapunk nem öt, hanem több száz aloldalból fog állni, de első domain nevünk az smsplaza.info volt. Arculatunkat gyakran változtatjuk ingyenesen, a mozellot használjuk és nem kell arculat tervezést, programozást fizetni. Így számos szolgáltatásunk ingyenes!  Ami biztosan kijelenthető, hogy egy ingyenes weboldal is lehet sikeres. Mi ebben segítünk! Hiszünk abban, hogy csak akkor fizessen a reklámért, ha meg tudott arról győződni, hogy szüksége is van rá. Ezért ingyen biztosítónk 365 nap próbaidőt , amely tartalmazza az összes szolgáltatást. Ahhoz, hogy ezt igénybe tudja venni írjon nekünk emailt! A domain névnem mindig egyedinek kell lennie, vagyis csak olyan domain nevet lehet választani, amit még senki nem regisztrált. Érdemes könnyen megjegyezhető domain nevet választani, hogy a látogatók könnyen megtalálhassák az oldaladat. Lehetőség szerint a cége, vagy a szolgáltatása nevét tartalmazza, esetleg várost, üzlet típust, vagy akár a szlogent. 

A G-Portál az egyik legnagyobb magyarországi weblapépítő közösség, ahol programozói tudás nélkül, bármilyen témakörben egyszerűen és gyorsan építhetjük meg és népszerűsítheti bárki saját weboldalát. A szenvedélynek, életvitelnek, környezetnek, barátnak, munkának vagy hobbinak szentelt portálon, a frissítések vonzó bemutatása révén közösségformáló erőként lehet bárki jelen a hasonló érdeklődésűek körében! Több mint 170.000 portál van regisztrálva hazánkban! 170.000 emberre nem mondhatjuk, hogy komolytalanok! Önnek milyen portálja van?


Értékeljük honlapját, értékelne minket?

Az üzleti életben több mint 500 egyéni vállalkozó használja az 5mp.eu oldalt. Igaz nem a legkönnyebben megjegyezhető aldomain név, mégis 12500 egyéni vállalkozónak van hasonló oldala! A legfontosabb az, hogy pl. a Google hogyan értékeli az Ön honlapját. Ha jó honlapnak minősíti, előre fogja helyezni. Ezt pedig úgy állapítja meg, hogy megnézi, hogy más honlapokról hány link (hivatkozás) mutat az Ön honlapjára. Minél több ilyet talál, annál előrébb fogja helyezni a találati listán. De ez csak egy feltétel. Ezen kívül még másképp is lehet befolyásolni a pozíciót. Vannak viszont olyan okok is, amikért a Google kizárhatja a honlapot. Mi ingyenes reklámban segítünk! Cseréljen bannert is más honlapokkal. Ön felteszi a honlapjára egy másik honlap reklámját, cserébe a másik honlapon megjelenik az Ön reklámja.

Mit lehet venni a Pláza pontokból?

Sajnos házat, autót nem, de kisebb értékcikkeket, szolgáltatásokat igen. Nem ígérünk meggazdagodást, de olyan segítséget igen, ami eddig hiány volt hazánkban!

Minek csatlakozzak egy újabb hálózathoz?

Minek eszünk, ha ismét éhesek leszünk?  Az egész világ hálózatokból áll, mi nem Multi Level Marketing cég vagyunk! Nálunk mindenki Önkéntesen csatlakozik. Nézett már filmet moziban? A filmszínházak is egy hálózat tagjai és a legtöbb hiper-szupermarketek is. 

Megbízhatok a Kedvezmény Plázában?

Az oldal üzemeltetőik, elkötelezett a magánszemélyek adatainak, a törvényben előírtaknak megfelelő kezelésében. Továbbá, tiszteletben tartja a magánszemélyek saját adatai feletti, önrendelkezéshez való jogát.  Igen!

Hogy segít a Pláza?

Ha a kártyánkat felmutatja a partnereknél, az üzletekben kedvezményt vagy ajándékot kaphat! Minden kedvezménykártya vásárlás által a Club Net Cet Egyesületet is támogatjuk. Ez segítség Önnek, Nekik és nekünk is!

A jövő:

Tervezünk fizetős szolgáltatásokat is, ezeknek a megvásárlása nem kötelező. A díjmentes reklámért csak annyit kérünk, hogy ajánlja tovább a kedvezménykártya lehetőségünketet másoknak is. ,, Ha Te nem vásárolsz, akkor lehet, hogy majd a barátaid, vagy az ő barátaik fognak vásárolni, tartja például a marketing mondás. Az ingyenes szolgáltatásért,  nem vonjon minket felelősségre, amennyiben náluk a honlapja technika okok miatt, vagy egyéb okokból nem jelenik meg vagy törlődik. Kicsiben is el lehet kezdeni az online kereskedelmet! Mi nem évente egyszer tartjuk a kapcsolatot Önnel, így nem kell félnie! Ahogy cége és webáruházának forgalma növekszik, úgy léphet a webshopja is zökkenőmentesen a következő szintekre!  

A magyarok a neten fent vannak?
Igen! A magyarok 78%-a már rendszeresen használja az internetet. Itt keresnek kávézót, nyelviskolát vagy akár edzőtermet is. Ha nem találják meg a céged, akkor majd a konkurenciádtól fognak vásárolni. Egy kiváló weboldal jelenti céged online jelenlétének az alapját. Forrás: www.buzapatrik.hu0
Az oldal a világ legkönnyebben használható weboldalkészítőjével, a Mozellóval készült.

 .